Bli kjent med Atlanterhavsparken - og de som bor her.

Atlanterhavsparken er plassert ytterst mot havet kun 3 km fra fiskerihovedstaden Ålesund. De vakre omgivelsene og de naturlige bergene er en del av miljøet og interiøret. I ti landskapstanker kan du studere ulike biotoper med ulike fisker, alger og sjødyr. I tillegg er det en mengde mindre tanker som viser frem spesielle arter og biotoper. I de største tankene finner vi sjøliv som kan oppleves på forskjellige steder og på forskjellige dybder langs kysten vår. En spektakulær sildestim svømmer synkront mellom pigghåer og andre store fisker. Breiflabben ligger på sandbunnen hvor leppefisk som berggylte og blåstål svømmer. Havålene bukter seg og svømmer i steinuren i en mystisk og mørk tank. Blant holmer og skjær svømmer skater og flyndrefisker blant makrell og småfisker. Her kan man også gå rundt bassenget og observere hummer, krabber, sjøanemoner og kråkeboller fra oversiden og undersiden. Alt vannet i de ulike akvariene blir pumpet rett inn fra havet, og er derfor naturlig sjøvann. Dette gjør at sikt og farge i vannet vil variere med været og årstiden. Om sommeren vil du se at algene som vokser naturlig i tankene, er frodigere enn om vinteren. Vi gjør vårt beste for at ditt besøk vil være en best mulig autentisk opplevelse, der du kan observere og lære om livet i havet, slik naturen er.
I den største tanken Atlanterhavstanken - som er en av de største saltvannstankene i Europa, finner vi de store kaldtvannsfiskene i vårt havområde. Noen arter lever i tette stimer, mens andre arter holder sammen  bare i perioder i forbindelse med gyting - og næringsvandringer. Akvarietanken som er 36 meter lang og 17 meter bred. inneholder 4 million liter ufiltrert sjøvann. Her har vi foringsshow hver dag hele året. Da blir fiskene håndmatet av dykkeren vår. Tykkelsen på akrylglasset er 26,5 cm. Og glasset veier 30 tonn. Vanninntaket ligger ca. 800 meter utenfor Tueneset på 45 meters dyp.
Utendørs finner du selbukta, Europas største anlegg for sel. Der bor syv seler av arten Stenkobbe, godt  integrert i den eksisterende naturen.
I tillegg har vi pingvinanlegget der Humboltpingvinene bor. Naturligvis så hører ikke pingviner naturlig hjemme i vårt område av verden, men Humboldt pingvinen er en av de mest truede av de 17 pingvinartene som finnes. Humboldt pingvinen er på IUCN's (The World Conservation Union) røde liste av truede dyrearter og er kategorisert som sårbar (2005). Atlanterhavsparken huser disse pingvinene som en del av EEP, som er et europeisk avlsprogram for utrydningstruede arter innenfor EAZA (Europeisk sammenslutning av zoologiske hager og akvarier. Avlsprosjektet har vært en suksess. I 2014 eksporterte Atlanterhavsparken 5 pingviner til en dyrehave i Frankrike. Nærmest årlig får pingvinene kyllinger. Hver dag har vi mating av både selene og pingvinene. Se aktivitetsprogrammet.

I 2014 mottok Atlanterhavsparken Ålesund kommunes Byggeskikkprisen og Olav Høydals Minnepris, for sin gode arkitektoniske tilpasning av bygninger og uteområde til eksisterende terreng. Arkitekt er Torstein Lervik. 

I 2013 og 2015 ble vi kåret til Nordens Beste Akvarium av www.barnsemester.se 

I 2016 mottok vi Møre og Romsdal Reiseliv sin Reiselivspris. 

Vi ønsker deg et lærerikt og inspirerende opphold hos oss!