Med buss, bil, taxi - eller til fots

 

Skal du besøke Atlanterhavsparken fra bysentrum er det ca. 3 km med bil. Vi har gratis parkering og veien er godt skiltet med attraksjonsskilt "Akvarium". Du kan også reise med vanlig rutebuss, som i sommersesongen er merket med med Akvariebussen, og taxi - eller du kan ta bena fatt og gå. 
Til fots følger du enten Nedre Strandgate eller Kirkegata fra sentrum, går over Steinvågsbroa og fortsetter langs veien til den svinger til venstre. Her tar du av og fortsetter rett frem til høyre for skiltet med Atlanterhavsparken og bak mot naturområdet Tueneset. Det tar ca. 40 minutt å spasere i vanlig tempo fra sentrum.

I sommersesongen (fra 26.06) går det vanlig rutebuss merket "Akvariebussen" hver time helt fra Moa busstasjon allerede fra kl. 09.30. Fra bysentrum går den 5 minutt før hel time fra Rådhusplassen , og passerer Apotekertorget, mandag til lørdag klokken 10, 11, 12, 13,14, 15 og 16 i tillegg. Søndag er det ikke buss.
Fra Atlanterhavsparken tilbake går den fra 26.06. klokken 10.15, 11.15,12.15, 13.15 og 14.15. 15.15 og 16.15.  Bussturen tar ca. 10 minutter til og fra bysentrum. Billettprisen er voksen kr. 35.- og barn kr. 18.- Det er også mulig å kjøpe en "døgnbussbillett" da kan en busse så mye en vil i ett døgn for kr. 111.- innen bykjernen Moa - Hessa. For mer ruteinfo se www.frammr.no
Om sommeren er det  også sightseeing  hop on-hop off-bussen som går fra Ålesund cruisehavn ved cruiseanløp. Kjøp billett og reis fritt innenfor ruten Ålesund cruisehavn-Sunnmøre Museum-Fjellstua-Atlanterhavsparken i 24 timer! Alle som reiser med hop on - hop off bussen får rabatt på inngang Atlanterhavsparken.
I lavsesong/ vinter:
Ønsker du å ta vanlig rutebuss i lavsesongen så går det også an, i hvert fall nesten. Til Atlanterhavsparken tar du rute nr. 614 eller 618.
Gå av i Skarbøvika (spør bussjåføren om han kan stoppe ved nærmeste stoppested), og følg skiltene merket med "Atlanterhavsparken" mot Tueneset. Det er ca. 10 minutts gange. Rutetider finner du bybussrutene i Ålesund på www.frammr.no .