Om Atlanterhavsparken

Siden 1998 har Stiftelsen Atlanterhavsparken, vært et av Nord Europa største og mest unike saltvannsakvarier. Som det Norske Akvariet er vi et utstillingsvindu for livet langs Norskekysten og Atlanterhavet.

Med utsikt rett mot storhavet, de rike fiskefeltene og de dype norske fjordene, kan en her observere, oppleve og lære om livet i havet, slik naturen er.  Vi formidler hver dag ekte opplevelser i ekte omgivelser til våre årlig mer enn 130.000 besøkende, og har som visjon at vi innen 2020 skal være Europas mest særpregede opplevelsessenter knyttet til livet i havet og marine aktiviteter.


Vårt formål er: "Å drive offentlig akvarium med naturlig tilhørende fasiliteter i Ålesund, for å formidle kunnskap om - og skape interresse, for livet i havet. Og å illustrere sammenhengen mellom ressurser i havet og marint basert verdiskaping, og sammen med andre institusjoner å drive forsking tilknyttet livet i havet"


Akvariet er en arkitektonisk perle, plassert midt i den spektakulære naturen på Tueneset, 3 km fra Ålesund bysentrum.

I 2014 mottok Atlanterhavsparken Byggeskikkprisen og Olav Høydals Minnepris, for sin gode arkitektoniske tilpasning av bygninger og uteområde til eksisterende terreng, av Ålesund Kommune.

Arkitekt er Torstein Lervik.

I 2013 og 2015 ble vi kåret til Nordens Beste Akvarium av www.barnsemester.se

I 2016 mottok vi Møre og Romsdal Reiseliv sin Reiselivspris.

Vi har som mål at ditt besøk hos Atlanterhavsparken skal være mest mulig ekte, spennende, engasjerende og lærerikt for våre gjester.
Velkommen til et lærerikt og inspirerende opphold hos oss!