Om Atlanterhavsparken - Norges marine utstillingsvindu!

Siden 1998 har Stiftelsen Atlanterhavsparken vært et av Nord-Europas største og mest unike saltvannsakvarier. Som det Norske Akvariet er vi et utstillingsvindu for livet langs Norskekysten og Atlanterhavet.

Akvariet er en arkitektonisk perle, plassert midt i den spektakulære naturen på Tueneset og 3 km fra Ålesund bysentrum.

Med utsikt rett mot storhavet, de rike fiskefeltene og de dype norske fjordene, kan man her observere, oppleve og lære om livet i havet – slik naturen er. Hver dag formidler vi ekte opplevelser i ekte omgivelser til våre årlig mer enn 140.000 besøkende. 

Vi har som mål at ditt besøk hos Atlanterhavsparken skal være mest mulig ekte, spennende, engasjerende og lærerikt. Velkommen til oss!

Som stiftelse er formålet vårt: "Å drive offentlig akvarium med naturlig tilhørende fasiliteter i Ålesund, for å formidle kunnskap og skape interesse for livet i havet, samt illustrere sammenhengen mellom ressurser i havet og marint basert verdiskaping, og sammen med andre institusjoner drive forsking knyttet til livet i havet".


I 2014 mottok Atlanterhavsparken Byggeskikkprisen og Olav Høydals Minnepris av Ålesund kommune for sin gode arkitektoniske tilpasning av bygninger og uteområde til eksisterende terreng.

Arkitekt er Torstein Lervik.

I 2013 og 2015 ble Atlanterhavsparken kåret til Nordens Beste Akvarium av www.barnsemester.se

I 2016 mottok vi Reiselivsprisen av Møre og Romsdal Reiseliv.

I 2019 ble Atlanterhavsparken utnevnt av Kunnskapsdepartementet til å bli Norges første Marine Vitensenter. Dette ser vi frem til å få realisere og planleggingen er i full gang!