Atlanterhavsparken inviterer til spennende arrangementer mandag 26. og tirsdag 27. september som en del av Forskningsdagene. Arrangementene er gratis og i samarbeid med Marint Kompetansesenter, Høgskulen i Volda og NTNU.
Tid: mandag 26. september kl. 12.00 og kl. 18.00
Sted: foran Stortanken i Atlanterhavsparken
Arrangementet er for skoleelever, studenter, lærere, næringslivet og øvrig nysgjerrig publikum. Foredraget blir fullspekket med kunnskap om livet i havet.
Vi åpner dørene kl. 17.00 til foredraget kl. 18.00. Arrangementet er gratis. Det vil være åpen kafé med salg av en enkel meny, blant annet dagens suppe med hjemmelaget brød og drikke. Registrering skjer i billettluka ved ankomst.
Pia Ve Dahlen er marinbiolog, dykker, undervannsguide, profesjonell bader, science fiction-entusiast og et fyrverkeri av en formidler. Pia har på kort tid blitt en solid stemme for havet, og er å høre på Abels tårn, Ekko og andre NRK-baserte sendinger. I september 2021 ga hun også ut boken “Verden under vann” - en oppdagelsesreise under overflaten, som hun selv definerer som en barnebok for voksne. Pia var den første til å motta Naturviterprisen av Naturviterne i 2021.
Tid: tirsdag 27. september kl. 18.00
Sted: foran Stortanken i Atlanterhavsparken
Arrangementet er for alle som er nysgjerrige på taskekrabben og livet i havet. Med utgangspunkt i spørsmål fra publikum blir vi med på en spennende reise om livet til taskekrabben. Arrangementet er gratis. Registrering skjer i billettluka ved ankomst.
Snorre Bakke er førsteamanuensis ved NTNU i Ålesund og har i sin doktorgrad studert taskekrabbens biologi. Han har sammen med to medforfattere nylig gitt ut boken «KRABBEN – et biologisk og kulturhistorisk portrett», som gir en bred dekning av taskekrabbens liv og dens betydning for oss som fiskeri- og matressurs.
Tid: mandag 26. september kl. 15.00-17.00
Sted: Breisundet matverksted i Atlanterhavsparken
Arrangementet er et samarbeid mellom Atlanterhavsparken og Høgskulen i Volda.
I dette seminaret får lærere være med på en vitensenteraktivitet utviklet av Atlanterhavsparken og Høgskulen i Volda. "Hele fisken - kan vi smake oss til en (litt) mer bærekraftig framtid?" er et tverrfaglig og utforskende formidlingsopplegg der elevene får utforske ved hjelp av alle sansene. I seminaret får deltakerne oppleve aktiviteten i praksis, inkludert smaksprøver, og teamet bak verkstedet vil beskrive hvordan de har tenkt og arbeidet for å utvikle opplegget. De vil også presentere litt av forskningen knyttet til prosjektet, og det blir lagt opp til samtale etterpå der man kan dele erfaringer og idéer.
Faglige ansvarlige for arrangementet fra Høgskulen i Volda: Erik Fooladi, Beate Krøvel Humberset og Oda Heidi Bolstad, Institutt for realfag, HVO.
For påmelding:
NB: Begrenset plass, maks 25 deltakere (første påmeldte får først plass).
Tilsvarende arrangement for lærere på mellom- og ungdomstrinnet vil foregå på Høgskulen i Volda tirsdag 27. september. Se Forskingsdagane 2022 (hivolda.no) for mer informasjon og påmelding.